Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A monoki polgármester ismét lé
  2008-07-23 16:58:39, szerda
 
  A monoki polgármester ismét lépett
2008-07-23 06:28:25

Szepessy Zsolt, Monok polgármestere nyílt levelet írt "uzsorakölcsönök tárgyában intézkedés kérése" megjelöléssel az APEH elnökének. "Az országunkat és térségünket sújtó, a családok életét megnyomorító, súlyos bűncselekmény-gyanús probléma megoldásához kérem az Ön segítségét" - írta Szikora Jánosnak a polgármester.
Monokon és a minket körülvevő településeken, de országos szinten is, a helyi emberek által jól ismert személyek üzleti nagyságrendben nyújtanak uzsorahitelt, úgynevezett kamatos pénzt, az arra rászoruló és ez által teljesen kiszolgáltatott emberek számára - írja levelében Monok polgármestere.

A havi kamat összege változó, kb. 70-150 százalék/hó.

A kamatos pénzt alacsony jövedelmű, többnyire szociális segélyből és egyéb járadékokból élő személyek, illetve családok veszik igénybe. Ezek az emberek szociális helyzetüknél fogva sérülékenyek és kiszolgáltatottak. Sokszor nincsenek is tudatában annak, hogy milyen következményekkel, illetve milyen hátrányokkal jár rájuk nézve a kamatos pénz felvétele és annak kamatokkal együtt történő visszafizetése.

A rendszeresen és üzletszerűen uzsorakölcsönt folyósító bűnözői körök jól szervezettek, működési területeiket egymás között már régóta felosztották. Rendkívül tőkeerősek, a feladatokat egymás között leosztják. Jellemző rájuk, hogy ügyfeleiket (áldozataikat) pszichikailag, illetve fizikailag folyamatosan fenyegetik, és nyomás alatt tartják, de gyakran előfordul, hogy a fizikai fenyegetést ténylegesen is valóra váltják.

Ilyen szintű és súlyú fenyegetés mellett az adósok mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az uzsorakölcsönt vissza tudják fizetni. Így az egyetlen jövedelem-forrásukat, fizetésüket, szociális segélyüket és egyéb járandóságaikat is odaadják, abban a hónapra megélhetés nélkül maradnak, ami miatt újabb uzsorakölcsönt kell felvegyenek. Ebből a jól kitervelt adóság-csapdából nincs kiút, az adós (áldozat) saját erejéből már nem menekülhet.

Az előzőek miatt gyakran előfordul, hogy az adóst különböző bűncselekményekbe kényszerítik, hajszolják bele, annak érdekében, hogy a bűncselekményből származó jövedelemből tudja megfizetni az uzsoratartozását.

Újabban az uzsorakölcsönök visszafizetésére azt a módszert találták ki, hogy az adóssal saját ingatlanára jelzálog hitelt vetetnek fel és azt tőle elveszik, illetve az adóst más hitelügyletekhez kezesként használják fel.

Ezen esetek után az adós nem lesz képes fizetni a bank felé kötelezettségeit, ezután a pénzintézet az adós jövedelmeit letiltatja, illetve ingatlanát elárverezteti, így ezek az emberek, családok teljesen földönfutóvá válnak.
Ezek az esetek társadalmunkra óriási veszélyt jelentenek, mert embereket, családokat tesznek tönkre és szakítanak szét, vagy juttatnak börtönbe. Az uzsorával foglalkozó bűnözők mások keserves könnyein és vérén keresztül horribilis adómentes jövedelemhez jutnak, amelyeket újból uzsorakölcsönbe vagy más bűncselekmény-gyanús, illegális üzletekbe forgatnak vissza, illetve gazdagságukkal és hatalmukkal kérkedve nagystílű életet élnek.

Drága kocsit vesznek, nagy értékű ékszereket hordanak és takaros házakban élnek, valamint egyéb számos módon élvezik bűnös gazdagságukat.

Társadalmunkra nézve rendkívül veszélyes és aggasztó, hogy az uzsorapénzekből meggazdagodott, megerősödött személyek egyre több embert tartanak irányításuk, befolyásuk alatt, a közösségi, társasági, üzleti életben is egyre nagyobb súllyal és befolyással vesznek részt. Erejükre jellemző, hogy ellenőrzésük alatt álló kisebb településeken már a helyhatósági választásokba, ezáltal a települések irányításába, áttételesen az ország gazdasági és politikai életébe is bele tudnak szólni, bele tudnak avatkozni, ami már nagyon komoly nemzetbiztonsági kockázatot is jelent.

Az uzsorakölcsönök társadalmunkra gyakorolt nagyfokú veszélyessége miatt arra kérem Elnök Urat, hogy az adóhatóság kiemelten foglalkozzon ezzel a súlyos problémával, javaslom, hogy hozzanak létre egy, az uzsorakölcsönnel foglalkozó osztályt vagy csoportot, és az eljárás részeként kezdeményezzenek adó-, valamint vagyonosodási vizsgálatot a látókörükbe került személyeknél.

Továbbá javaslom, hogy az Adóhivatal kezdjen egy országos felvilágosító kampányba, ahol egyrészről hívja fel a lakosság figyelmét az uzsorakölcsön veszélyeire, másrészről bátorítsa az uzsorakölcsön csapdájába került állampolgárokat, hogy bátran tegyenek bejelentést, az uzsorakölcsönt folyósító személyekkel kapcsolatban.

Az eredményes kampány elősegítése érdekében az APEH hozzon létre egy ingyen hívható telefonvonalat, ahol kizárólag az uzsorakölcsönökkel kapcsolatosan lehessen bejelentéseket tenni.

Mint Monok polgármestere korábban ez ügyben már tettem feljelentést ismeretlen tettes vagy tettesek ellen a tállyai Rendőrörsön - írta az APEH elnökének Szepessy Zsolt. Az ügyekben azóta is folyik az eljárás. Tudomásom van arról is, hogy mások is tettek ez ügyben feljelentést térségünkben - tette hozzá.

inforadio.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: uzsoratartozását, visszafizetésére, uzsorakölcsönnel, nemzetbiztonsági, hitelügyletekhez, bűncselekményből, kezdeményezzenek, kötelezettségeit, uzsorakölcsönök, uzsorapénzekből, kiszolgáltatott, állampolgárokat, uzsorakölcsönbe, járandóságaikat, társadalmunkra, telefonvonalat, bejelentéseket, gazdagságukkal, uzsorakölcsönt, meggazdagodott, visszafizetése, nagyságrendben, polgármestere, veszélyessége, pszichikailag, bűncselekmény, elárverezteti, uzsorakölcsön, településeken, vagyonosodási, választásokba, gazdagságukat, felvilágosító, kapcsolatosan, megjelöléssel, szervezettek, monoki polgármester, családok életét, minket körülvevő, helyi emberek, arra rászoruló, havi kamat, kamatos pénzt, emberek szociális, kamatos pénz, feladatokat egymás, fizikai fenyegetést, adósok mindent, uzsorakölcsönt vissza, hónapra megélhetés, előzőek miatt, adóst különböző, Szepessy Zsolt, Szikora Jánosnak, Elnök Urat, Mint Monok,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Beney Zsuzsa - Sirató  Pillangó  Facebookon kaptam  Maradék idő  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A könnyek összegyűjtése  A Gömb  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjt  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Pillangó  A fenyő nem szép fa, (...)  Jó éjszakát  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Maradék idő  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Gábor Dénes gondolata  Amit átélünk,  Vannak arcok  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Az embernek a társa: hiányzik.  Szent György nap  A Mester kezének érintése  Április 22. a Föld napja,  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Szép estét kedves látogatóimna...  Föld napja április 22  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Gondolatok az életről és szere...  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Volt egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Beney Zsuzsa - Sirató  Jó éjszakát  Esti kép  Maradék idő  Muratáj  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Esti kép  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
monoki polgármester, családok életét, minket körülvevő, helyi emberek, arra rászoruló, havi kamat, kamatos pénzt, emberek szociális, kamatos pénz, feladatokat egymás, fizikai fenyegetést, adósok mindent, uzsorakölcsönt vissza, hónapra megélhetés, előzőek miatt, adóst különböző, bűncselekményből származó, uzsorakölcsönök visszafizetésére, módszert találták, adóssal saját, bank felé, adós jövedelmeit, esetek társadalmunkra, uzsorával foglalkozó, uzsorapénzekből meggazdagodott, helyhatósági választásokba, települések irányításába, ország gazdasági, uzsorakölcsönök társadalmunkra, adóhatóság kiemelten, súlyos problémával, uzsorakölcsönnel foglalkozó, eljárás részeként, látókörükbe került, országos felvilágosító, lakosság figyelmét, uzsorakölcsön veszélyeire, uzsorakölcsön csapdájába, uzsorakölcsönt folyósító, eredményes kampány, ingyen hívható, tállyai Rendőrörsön, ügyekben azóta, uzsoratartozását, visszafizetésére, uzsorakölcsönnel, nemzetbiztonsági, hitelügyletekhez, bűncselekményből, kezdeményezzenek, kötelezettségeit, uzsorakölcsönök, uzsorapénzekből, kiszolgáltatott, állampolgárokat, uzsorakölcsönbe, járandóságaikat, társadalmunkra, telefonvonalat, bejelentéseket, gazdagságukkal, uzsorakölcsönt, meggazdagodott, visszafizetése, nagyságrendben, polgármestere, veszélyessége, pszichikailag, bűncselekmény, elárverezteti, uzsorakölcsön, településeken, vagyonosodási, választásokba, gazdagságukat, felvilágosító, kapcsolatosan, megjelöléssel, szervezettek, kapcsolatban, áldozataikat, helyzetüknél, felosztották, járadékokból, folyamatosan, személyeknél, jövedelemhez, személyekkel, sérülékenyek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3816
  • e Hét: 18046
  • e Hónap: 29157
  • e Év: 182653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.